Belediye Başkanımız Mustafa Karadere’den Ramazan Ayı Mesajı

Belediye Başkanımız Mustafa Karadere, bir Ramazan Ayı’na daha kavuşmanın heyecanı ve huzurunu derinden hissettiklerini belirterek, mübarek Ramazan’ın, İlçemize Türk Milleti’ne ve Türk-İslam Alemi’ne barış, huzur, huşu ve kardeşlik getirmesini diledi. Ramazan Ayı’nda nefislerin terbiye edildiğini, muhtaca yardım ve Merhamet hasletlerinin öne çıktığını ifade eden Belediye Başkanımız Mustafa Karadere , insan ruhunda her daim bulunması gereken güzelliklerin bu mübarek ayda olgunlaştığını kaydetti.

Başkan Karadere , “Ramazan’da dargınlar barışır, kalplerden kötü düşünceler atılır, ihtiyacı olana destek verilir. Ramazan Ayı boyunca kurulan iftar sofralarında bereket, paylaşma, kardeşlik ve Cenab-ı Allah’a sığınma vardır. Peygamber Efendimiz’in, ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ öğretisine uygun davranmakla yükümlüyüz ve bunu Ramazan’da en yoğun şekilde yaşayıp, hayatımıza koyma fırsatını Cenab-ı Allah bize bahşediyor. Ramazan Ayı’nda kurulan iftar sofralarına oturmanın, oruç açmanın manevi huzuru ve güzelliği, İslam Alemi’ne has bir ayrıcalıktır” dedi.Mübarek Ramazan vesilesiyle, Türkiye’de ve yeryüzünün bir çok noktasında akan Türk-Müslüman kanının durdurulmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ettiklerini ifade eden Başkan Karadere, “Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Ayı’nın başta hemşehrilerim olmak üzere, Türk- İslam Alemi’ne, insanlığa hayır ve güzellik getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.