Duyurular

BAŞKAN KARADER’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yürütülen Kurtuluş Mücadelesinin son safhasını oluşturan 30 Ağustos, şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri ve en büyük zaferidir. Bugün, Büyük Zaferin 101. yıl dönümünü kutlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz.
30 Ağustos Zaferi, milletimizin var oluşunda ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli bir adımdır. Bu zafer, Misak-ı Milli ile çizilen vatan topraklarımızda milli irademizin ve bağımsızlığımızın ilelebet süreceğinin tüm dünyayı ilanıdır. Yüce milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki bu önemli adımın ardından yüksek bir iddia ortaya koyarak, “muasır medeniyetler seviyesini yakalama” hedefiyle bugün özgürce yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.
Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bizlere emanet ettiği bu vatanı koruyabilmek, yaşatabilmek ve daima ileriye götürmek azmindeyiz. Bu toprakların vatanımız olarak kalması için Şehitlerimizin ve Gazilerimizin gösterdiği fedakârlıklar, yüce Türk Milleti’nin kalbinde ve şanlı Türk tarihinde her zaman müstesna bir yerde duracak ve gelecek kuşaklarımız Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi minnetle yad edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Zafer’in 101. yıl dönümünde; başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; bu topraklarda hür bir şekilde yaşamamızın bedelini canlarıyla, kanlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yüce milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.
Mustafa KARADERE
Espiye Belediye Başkanı

Benzer yazılar