GİRESUN VALİLİĞİNDEN DUYURU

Giresun Valiliği tarafından alınan kararlar gereğince;• 20 yaş altında olanlar (1 Ocak 2000 ve sonrasında doğanlar), 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları yasaklanmıştır.• Tüm vatandaşlarımızın; marketlerde, pazar yerlerinde, toplu olarak çalışılan işyerlerinde ve diğer kalabalık ortamlarda zorunlu olarak maske takacaklardır.• Sokaklar dâhil tüm kamuya açık mekânlarda kalabalık oluşturacak (2 kişiden fazla) şekilde asla bir arada bulunulamayacak, sosyal mesafeye en az 3 adım olarak mutlaka riayet edilmelidir,• Büyükşehirlere giriş-çıkışlar yasaklanmış olup, tüm vatandaşlarımızın bulundukları şehirde kalmaları esastır.• İl dışından gelen yolcular 14 gün boyunca kendilerini izole edecek, kesinlikle ikametgâhlarından dışarı çıkmayacaklardır.• Sokağa çıkmaları yasaklanan veya kısıtlanan vatandaşlarımızdan ihtiyaçlarını giderecek kimsesi olmayanlar 112, 155, 156 numaralar üzerinden ihtiyaçlarını bildirebilirler.• Park, bahçe ve benzeri gibi halkın yoğun kullandığı alanlarda bulunan spor aletlerinin kullanılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir.• Toplu askere uğurlama törenleri gibi faaliyetlere geçici süreliğine izin verilmeyecektir.• İlimizde bulunan tüm tabiat parkları, mesire alanları ve ormanlar ile park ve bahçelerde mangal yakılması ve piknik yapılması geçici olarak yasaklanmıştır.• Vatandaşlarımızın sosyal amaçlı bir araya gelmeleri, sahillerde balık tutmaları ve toplu halde sportif faaliyetlerde bulunmaları yasaklanmıştır.Alınan kararlara uymayanlar veya kararlara mukavemet edenler hakkında yasal işlem yapılarak, idari ve adli cezaların tereddütsüz olarak uygulanacaktır.Tüm vatandaşlarımıza ilanen duyurulur.