Duyurular

Espiye Belediyesi’nce yürütülen “Geri Dönüşüm Ekonomisi için Yeşil Okullar” konulu AB projesi okullarda uygulanmaya başlandı.


Avrupa Birliği Başkanlığı koordinasyonunda, Türkiye Belediyeler Birliği, Vilayetler Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı (TWIN) çerçevesinde Espiye Belediyesi’nce uygulamaya konulan “Geri Dönüşüm Ekonomisi için Yeşil Okullar” konulu proje ilçede bulunan ilk ve ortaokullarda uygulanmaya başlandı.

Proje kapsamına Şehit Hüseyin Tahmaz İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Hasan Ali Yücel İlkokulu ve Ortaokulu, Süleyman Demirel İlkokulu ve OrtaOkulu,Cibril İlkokulu ve OrtaOkulu,Direkbükü İlkokulu ve Ortaokulu ve Espiye İmam Hatip Ortaokulu öğrenci, idareci ve öğretmenlerin de katılımlarıyla Çevre Mühendisi Sinan TAŞ`in sunumuyla “çevre bilinci ve sıfır atık” konulu bilgilendirme paneli düzenlendi. Proje Kapsamında yapılan Panellerle 1500 öğrenci ve 100 öğretmene ulaşılması hedeflenmiş,1583 öğrenci ve 103 öğretmene bilgilendirme paneli yapılmıştır.

Daha yaşanabilir bir çevreye sahip olmak ve atık bilincini oluşturabilmek amacıyla öğrencilere; Çevre , Atıklar, Geri Dönüşüm, Atık Yağlar, Atık Piller, Elektronik Atıklar ve Sıfır Atık konusunda bilgi verilerek, projeyle ilgili okullarda yapacağımız çalışmalar idareci ve öğretmenlerle paylaşıldı. İdareci ve öğretmenlerden projenin yürütülmesiyle ilgili destek istendi.

Yaklaşık 12 ay süreyle devam edecek olan proje kapsamında okulun farklı sınıflarındaki öğrencilerin katılım sağladığı, yeterli sayıda (en az 10) öğrenci ve bir koordinatör öğretmenden oluşan Atık Ayrıştırma Kulübü (AAK ) ve Yeşil Bayrak Bilgi Masası (YBBM) kurulacak, bu kulüp ve masa programın okuldaki yürütücüsü olacaktır..Bir diğer birim ise okul müdürü ya da yardımcısı, okul aile birliği temsilcisi, programa katkısı olabilecek veliler, öğretmenlerden ilgi duyanlar, belediye temsilcisi ile okulun Atık Ayrıştırma Kulübü temsilcisinden oluşan ekip; projenin okulda devamlılığını sağlayacak, gerektiğinde Atık Ayrıştırma Kulübü’ne destek olacaktır.

Benzer yazılar