Duyurular

Şehidimiz Son Yolculuğuna Dualarla Uğurlandı

Hakkari’nin 2’nci Hudut Tugay Komutanlığı’na bağlı Hakkari/Çukurca/Kavuşak Seriberi Üs Bölgesinde bir grup BTÖ mensubu teröristle çatışma sonucu şehit olan P. Söz. Er. Murat Şahin, Espiye ilçesinde son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Şehit P. Söz. Er. Murat Şahin için Espiye ilçesinde Askeri tören düzenlendi. Şehit P. Söz. Er. Murat Şahin, öğle namazına müteakip İl Müftüsü Muhittin Oral tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından okunan dualar ve tekbir sesleri arasında Espiye ilçesi Yeniköy köyündeki aile mezarlığına defnedildi.

Şehidin Cenaze törenine, Vali Harun Sarıfakıoğulları, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk, Sabri Öztürk, Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Vali Yardımcısı Metin Maytalman, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı J. Albay Murat Yakın, AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin, ilçe belediye başkanları, ilçe müftüleri, Espiye kaymakamı Dede Musa Baştürk, Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Özkan Ardal, Emniyet Müdürü A.Osman Hal, ilçe müftüsü Yavuz Koçak, ilçe Vaizi Mehmet Emre, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcileri, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Defin işlemlerinin ardından, Şehidin tabutuna sarılı Türk Bayrağı ve şehidin naaşıyla birlikte gelen fotoğrafı, Vali Harun Sarıfakıoğulları ve İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil tarafından şehidin babası Alahittin Şahin’e teslim edildi.

Espiye ilçe Müftüsü Yavuz Koçak, “şehidimizi ebediyete dualarla uğurladık. İlçe Müftülüğü ve Din görevlileri olarak şehidimize görevimizi en iyi şekilde yaptık. Bu ulvi görevin yapılmasında görevli olan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi dirliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Şehidimize Allah ‘tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz” dedi.

Benzer yazılar