Duyurular

Başkan KARADERE’den 23 Nisan Mesajı

“Milli egemenliğimizin sembolü, kurtuluş mücadelemizin ve demokrasi tarihimizin en önemli kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yılında gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm milletimize ve istikbalimizin yegâne teminatı olan çocuklarımıza kutlu olsun.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihi, aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır. Bugün, Türk milletinin iradesini temsil eden meclis açılmış, özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin dayanağı olan ulusal egemenlik ilan edilmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, meclisimizin açıldığı günü, geleceğimizin teminatı olan çocuklara armağan ederek, Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmasını istemiştir. Bizlerin de en büyük arzusu, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın, güvenli ve sağlıklı ortamlarda, iyi eğitim alarak, ülkesine ve milletine yararlı bireyler olarak yetişmeleridir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. yıl dönümünü, ülkemiz ve dünya çocuklarının, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Benzer yazılar