Belediye Başkanımız Mustafa Karadere’den Berat Kandili Mesajı

Belediye Başkanımız Mustafa Karadere,  rahmet, mağfiret ve bağışlanma ayı olan Ramazan ayının habercisi olarak da bilinen Berat kandili dolayısıyla mesaj yayınlayarak tüm İslam âleminin kandilini tebrik etti. Berat Kandilinin, tüm islam alemi için hayırlı ve kutsal bir gece olduğunu söyleyerek; feyiz ve bereketle dolu günlerden biri olarakta bilinen Berat Kandilinin tüm insanlığa sevgi, barış, dostluk ve hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Belediye Başkanımız Mustafa Karadere “Bu geceye, kulların günahlarının affolunması ve temize çıkmaları nedeniyle ‘Berat’ adı verilir. Günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, günahlardan arınma ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmaya vesiledir. İslam’da Allah sevgisine giden yol insan sevgisinden, Yüce Yaratan’ın eseri olan her şeyi sevebilmekten geçer. Sevgi ve saygı olmadan birlik olmaz, dayanışma ve kaynaşma olmaz. İnsani ve ahlaki erdemler de zaten sevgi ve samimiyet zemininde doğar ve gelişir. İslam dini sevgi, kardeşlik, şefkat ve merhamet dinidir. Hz. Peygamber (s.a.v.) çeşitli hadis-i şeriflerinde Cenab-ı Hakkın bu mübarek gecede kullarına rahmet nazarı ile baktığını, bağışlanmak isteyenleri bağışladığını ve ilahi rahmetten istifade etmek isteyenlerin bundan yararlandığını haber vermektedir. Asrın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere, bu gecenin bir şifa olmasını dilerim. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin Berat Kandillerini tebrik eder, ilçemiz başta olmak üzere ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için bu gecenin barış ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim” şeklinde konuştu.