FİDANLAR TOPRAK İLE BULUŞTU!

11 KASIM, SAAT 11.11’DE ESPİYE’DE FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU…
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Çepniköy Alem Ağaç Tepesinde düzenlenen etkinlikte kampanyaya 166 hektar alanda 348 bin fidan dikilerek destek verildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan “Bugün Fidan, Yarın Nefes” kampanyası çerçevesinde saat 11.11’de fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile geçen yıl olduğu gibi bu yılda milyonlarca ağaç toprakla buluşuyor. Geleneksel olarak kutlanmaya başlanan Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla bu yıl aynı anda tüm Türkiye’de olduğu gibi Espiye’de Çepniköy Alem Ağaç mevkiinde fidanlar toprakla buluştu.
“Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” sloganıyla düzenlenen program çerçevesinde, fidan dikimi yapılan alanda İlçe Kaymakamı Taner Tengir, Belediye Başkanımız Mustafa Karadere, daire amirleri ve öğrenciler birer ağaç fidanı dikerek kampanyaya destek verdiler.