ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Burada düzenlenen kutlamalar Başöğretmen Atatürk, şehitlik mertebesine ulaşmış öğretmenler ile Türk Milli Eğitimine hizmeti geçmiş ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizin adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.Milli Eğitim bakanı Ömer Dinçer’in Öğretmenler Günü mesajı mesajı okundu. Günün mana ve önemini belirten konuşmayı Espiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Durmuş yaptı. Durmuş , “Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri öğretmenler günü olarak kutlanmakta olduğunu hatırlatarak, “Bu mutlu günün 30. yıldönümü kutladık. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.Atatürk İlköğretim Okulu Salonu'nda gerçekleşen kutlama töreninde, mesleğe yeni giren öğretmenler adına S.D.İlköğretim Okulu Okul öncesi Öğretmeni Zuhal Balık “ Öğretmenlik Mesleğinin Yüceliği”konulu bir konuşma yaptı.Süleyman Demirel İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı oratoryosu ilgiyle izlendi.Öğrenciler öğretmenler günün ile ilgili çeşitli şiirler okudular. Adaylıkları kaldırılmış (17) öğretmenlerin yemin törenleri yapıldı. Emekliye ayrılan 3 öğretmene Kaymakam Mitat Gözen tarafından Hizmet Şeref Belgesi verildi. Kaymakam Mitat Gözen, Bu yıl 75 öğretmenimizi Van depreminde kaybettik.Öğretmenler günü buruk kutlayarak, Öğretmenlere başarılar diledi. Gözen "öğretmenlerimizin her zaman yanındayız" dedi.İlköğretim okulları arasında resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.Ödüllerini İlçe Kaymakamı Mitat Gözen, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Şahin, Belediye Başkanımız Erol Karadere verdiler.Akşam Öğretmenler Günü nedeniyle yemekli resepsiyon düzenlendi,Yemeğe İlçe Kaymakamı Mitat Gözen, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Erol Karadere, Başkan yardımcısı İbrahim Yanık,İl Milli Eğitim Müdürü Halit Azizoğlu,Emniyet Müdürü E.Tayfun Hoşdil,İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Durmuş, şube müdürleri, AK Parti Espiye ilçe Başkanı Ali Kemal Akkaya,ilçe daire müdürleri, okul müdürleri, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

25 Kasım 2011 / Okunma: 954

Nöbetçi Eczane