İlçemizde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Çoşkuyla Kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Kapalı Spor Salonunda yapılan törende öğrenciler yeteneklerini sergilediler. Kutlama programı Muhsin Yazıcıoğlu Kapalı spor salonunda yapıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Tolga Cebeci, "19 Mayısın geleceğin teminatı olan gençlerin güven günüdür. Bu ülkenin evlatlarının el ele, gönül gönüle verdiği zaman üstesinden gelemeyeceği hiçbir meselenin olamayacağını anlatmaktadır. Mustafa Kemal’in 99 yıl önce Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi milletimizin bağımsızlık mücadelesinin başlangıcıdır. Bu nedenle 19 Mayıs’ı anmaktan ziyade 19 Mayıs ruhunu anlamayı daha çok önemsemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından. Liselerarası yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Kutlamalara Espiye Kaymakamı Yusuf Akın, Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Soğukpınar Belde belediye Başkanı Özcan Özdemir, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erden Aktaş, Emniyet Müdürü Komiser Ali Osman HAL,siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri,daire amirleri, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

21 Mayıs 2018 / Okunma: 219